Hétvégi apuka 85. – Da ist der Wurm drin

Miskának már egészen ismerem a társasjátékos ízlését. De vajon Borcsa minek örülne, ha egyáltalán? Karácsonykor ezt a kérdést a gyerek-társasjátékdíj, a Kinderspiel des Jahres odaítélőire bíztam. Megnéztem, mikor jutalmaztak olyan játékot, amely már négyéveseknek is ajánlott - bár Borcsa még csak alig volt három és fél ekkor, a nagyobb bátyó miatt remélhettem, hogy ez a szint már neki is megfelelő lehet - és ezt írtam a Karácsonyi Ajándékhozó listájára.

0 Tovább

Hétvégi apuka 83. - Tizenegy kenguru

A Kang-a-roo egy olyan játék, amit nem akartam beszerezni. A gyakorlott társasozók meglehetősen gyenge értékelést adnak neki, úgyhogy sosem érdekelt igazán. Aztán egy kedves ismerősöm beszerezte, és beszámolt róla, hogy a gyerekek, akikkel próbálta, mennyire élvezték ezt az "egyszerű szabályú, de hangulatos játékot", amellyel vagy nyolcszor is játszottak egy nap alatt. Az érdeklődésemet sikerült felkelteni, és amikor a keresztfiamnak, Marcinak valami kis társasjáték-féleséget kerestem az ötödik születésnapjára, végül emellett (a doboza szerint 6 éves kortól ajánlott játék mellett) döntöttem.

0 Tovább

Hétvégi apuka 80. - Egy kis logika

Az év első bejegyzésében a szokásostól eltérően nem társasjátékokról, hanem egyszemélyes logikaiakról fogok írni - de mindenkit megnyugtatok, a jövő héttől visszatérünk a szokott temaitkára. Most azonban Miska névnapjánál, szeptember végén járunk, amikor is logikai játékot kapott tőlünk. Aztán nemrégiben kiderült, hogy az oviban is népszerűvé vált egy hasonló, ebből a fajtából. No, az alábbiakban ezekről lesz szó.

0 Tovább

Hétvégi apuka 79. – Adni jó!

Szeretet ünnepe ide vagy oda, gyerekkoromban a karácsony a család találkozásán kívül elsősorban természetesen az ajándékokról szólt, azokról, amiket kaptam, naná! És bár gyakran hallottam, hogy jobb adni, mint kapni, ezt a szép eszményt a huszonéves koromig biztosan nem tudtam magaménak érezni. Végül, legkésőbb akkor, amikor gyerekeim lettek, igazán sikerült ráérezni a dolog ízére. Jelen cikk karácsonyi tanulsága sem más: jobb adni, mint kapni. De hogyan értsük ezt a gyerekekkel való társasjátékozásban?

0 Tovább

Hétvégi apuka 78. - Mit vegyek karácsonyra?

Így, karácsony előtt, ajánlót akartam írni óvodásoknak való társasjátékokról, de ez még úgy is nehéz, hogy a gyerekeim kedvenc játékait jó szívvel ajánlhatom. Először azért megpróbálkozom ezzel, majd leírom, hogy karácsonyra melyik játékok megvásárlásán gondolkodom. (A cikk első felében ezért, a szokásostól eltérően, a linkek a játékok itt megjelent bemutatóira mutatnak, hogy segítsek azoknak, akik többet szeretnének megtudni ezekről.)

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek