Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kinderspiel des Jahres - Megvan az év gyerekjátéka!

A hétvégi apuka rovat helyett ezúttal máshogyan foglalkozunk a gyerekjátékokkal, Németországban ugyanis kihirdették a Kinderspiel des Jahres nyertesét, ennek apropóján bemutatom a díj többi jelölt és ajánlott játékát is, hogy lássuk, gyerektársasjáték-fronton a zsűri szerint melyek voltak az elmúlt év legizgalmasabb újdonságai.

Kezdjük az ajánlott játékok listájával. Ahogy az lenni szokott, többnyire az állatok uralják a terepet, hiszen a célközönség ilyenkor még leginkább arról álmodik, hogy állatgondozó, idomár, zoológus, vagy éppen (mint a fiamból) állatorvos lesz belőle. Ezt a gyerekjáték-tervezők rútul ki is használják, csak győzzünk válogatni az állatos társasok közül!

0 Tovább

Hétvégi apuka 22. – Piccobello

Egy szép napon úgy döntöttem, hogy nem muszáj minden játékot megvennünk ahhoz, hogy pusztán kipróbáljuk: mi van, ha ismerősöktől kölcsönveszünk egyet? Így került hozzánk a Piccobello, amelyet porosodni látván választottam ki számos gyerekjáték közül. Szimpatikus volt persze a "3 és fél éves kortól" felirat is, hiszen márciusban fiam éppen betöltötte ezt a tiszteletre méltó kort.

A gond csak akkor támadt, amikor a dobozt kinyitottam. A reklámképek szerint ugyanis ez a ruhateregetős játék így néz ki:

Ám a dobozból csak a lényeg hiányzott - a kereszt alakban összerakható két kartonlap, és a négy darab oszlop, amelyeket ezek tartanának, hogy az oszlopok pedig a köteleket tudják kifeszíteni.

0 Tovább

Hétvégi apuka 21. – Ügyességi játékok

Mielőtt a "klasszikus" társasjátékokhoz visszatérnénk, a múlt heti ügyességi játékok után lásuk még egy határterületét a társasoknak: az ügyességi játékokat!

0 Tovább

Hétvégi apuka 20. - Kültéri készségfejlesztők a játszótéren

Ha nem lennék apuka, el sem tudnám képzelni, a játszótereken hányféle logikai készségfejlesztő játék bújik meg a csúszdák, körhinták és mászókák között. Ha pedig gyerekjáték-tervező lennék, a játszóterekre járnék ihletet gyűjteni.

0 Tovább

Hétvégi apuka 19. – Játékok az óvodának 2. menet/2: Smart Car és a játékok fogadtatása

Az óvodának két játékot vettünk a jótékonysági aukcióból befolyt pénzből: a Pappsattról legutóbb írtam, hogy igen pozitív volt a fogadtatása. Nem volt ez csoda a kedves téma mellett amiatt sem, mert az óvónők már korábban tájékoztattak bennünket arról, hogy a kicsik körében (persze a babákon és kisautókon kívül) a legnépszerűbbek a memóriajátékok és az építőkockák. A Smart Car inkább az építőkockákat és az autókat ötvözi, a nevében is jelzett "smart", vagyis "furfangos, okos" módon.

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek