Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi apuka 31. - Nyaralás és Solo

Nyaralásra mindig viszünk magunkkal vagy egy tucat kis helyen is elférő társasjátékot, hogy amíg a gyerekek a délutáni alvásukból föl nem ébrednek, mi könnyed kikapcsolódásként vígan eljátszogathassunk. Ahogy azonban a gyerekek cseperednek (az egyik mindjárt kettő, a másik mindjárt négy), úgy válik egyre fontosabbá, hogy társasokkal rájuk is gondoljunk már. Nem beszélve arról, hogy a tavalyi nyaralás fontos tapasztalatai közé tartozott, hogy mit sem ér a vízpart pocsék időben, ezért gondoskodni kell gyerekfoglalkoztató alkalmatosságokról is.

0 Tovább

Magyar Társasjátékdíj - Az első két év

Mivel a jelöltjei már ismertek, a nyertesét még nem tudjuk, mondhatni, aktualitásnak számít, hogy a Magyar Társasjátékdíjról beszéljek. Elsőként most a díj első két évéről, ha már az első két évben sikerült zsűritagként hozzájárulnom az év játékainak kiválasztásához.

0 Tovább

Hétvégi apuka 30. – Code Cracker

És még egy (talán egy ideig az utolsó) nyolcéves kortól ajánlott játék - rögtön hozzá is teszem, hogy Yahtzee-típusú kockadobálósdiról van szó, amely semmivel nem nehezebb vagy bonyolultabb az összehasonlítási alapul szolgáló mókánál, amelyet egyébként gyártója 6 éves kortól javasol játszásra. (Érdekesség, hogy az animációs filmes témával, másik kiadó által gyártott változat, az Igor: The Monster Making Game dobozán már 7+ szerepel, az is valószínűleg a horrortéma miatt.) Szóval a Code Cracker valójában már 6 éves kortól ajánlható játék, de hogyan is játsszuk mindezt egy három és háromnegyed évessel?

0 Tovább

Boardgamegeek népítélet IV. – Puerto Rico, Agricola, Twilight Struggle

Íme eljött ez a pillanat is, kiváló játékokkal szegélyezett úton végre eljutottunk a nemzetközi társasjátékos honlap, a Boardgamegeek.com felhasználóinak véleménye alapján összeállított Toplista legjobb három társasához. Megkerülhetetlen, karakteres és korszakalkotó játékok kerültek a boncasztalunkra eddig is, és sokan mondanák, hogy ennyire a csúcson már nincs is igazi különbség, mi azonban szeretnénk kiemelni a jelenlegi uralkodó triumvirátust. A különféle ranglistákon csúcsra került alkotások - legyen szó könyvekről, filmekről vagy esetünkben társasjátékokról - mindig kapnak egyfajta plusz mázat magukra (ha akarják, ha nem). Egyrészt mindenkiben van egy egészséges sznobéria, így sokszor ítélhetünk meg egy magas pontszámot elérő játékot pozitívabban, mint azt amúgy tennénk, viszont másrészt sokak támadásának célkeresztjébe is bekerül kiemelt helyezése révén. Ezekben a kérdésekben nehéz igazságot tenni, egy módszert tudunk ajánlani mindenkinek: játsszon! Próbáljuk ki, beszéljük meg, mint mindenben, itt is lesz olyan, aki nem ért velünk egyet, és szinte biztos, hogy mindnyájunk más játékot juttatna be a halhatatlan 12 közé. De, hogy mit mond a világ tapasztalt játékosainak többsége? Hát ezt:

1 Tovább

Hétvégi apuka 29. - Indigo

Éreztem én, hogy miután egy nyolcéves kortól ajánlott játékot kipróbáltunk, áttörve egy eddig általam fenntartott falat, nehezen fogunk visszatérni a kisebbeknek ajánlott játékok világába. Persze, azóta ezzel már kísérletezem, de ne haladjunk előre, maradjunk az időrendnél - íme, még egy 8+-os társasjáték, a Vegas után megint egy 2012-ben megjelent példány, és megint olyan, amelyről a Spiel des Jahres zsűrije említést tett, ha ezúttal "csak" ajánlás formájában is.

0 Tovább

Ammo Domini – Az utolsó töltényig

Ritka alkalom, amikor a világ legnagyobb társasjátékos honlapján, a Boardgamegeek.com "legforróbb", azaz legtöbbek által látogatott játékai közt fedezhetünk föl egy magyar fejlesztést (legutóbb a Krysis került föl esseni debütálásának napjaiban). A tömegek azonban most fölfigyeltek egy készülő magyar játékra, Ammo Domini: Fight for Europe to the Last Bullet című wargamere, ami nagy elődöket túlszárnyalva próbálja lemodellezni a második világháború szövevényes gazdasági, diplomáciai és harci eseményeit. Bár a játék pontos szabályairól még nem lehet sokat tudni, de a tervező, Tóth Roland, és a játékot gondozók elmondása szerint már csak apró csiszolgatások vannak hátra, és legjobb remények szerint már 2012-es év végére már kiadásra kerül az Ammo Domini Games első játékaként. A nyúlfarknyi bejegyzés apropóját az adja, hogy fölkerültek az első képek a játékról, íme, Csete Viktor által tervezett lélegzetelállító kártyák, amelyek szerintem minden történelmi érdeklődésű játékos szívébe fogják magukat lopni! Beszéljenek inkább a képek helyettem:

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek