Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön! Jön? Jön! Sorozat a magyar szabályokról

Előfordult már…

…hogy másoktól tanultátok meg, hogy évekig rosszul játszottatok egy társasjátékot, mert a magyar szabályban rossz leírás szerepelt?

…hogy játék közben olyan kérdés merült fel a szabállyal kapcsolatban, amire sehol nem találtátok a választ?

…hogy egy nem túl bonyolult társasjáték szabálya fölött ülve tanácstalanul vakargattátok a fejeteket, mert nem tudtatok egyetérteni abban, hogy egy-egy mondatot pontosan hogyan is kellene értelmeznetek?

…hogy felszisszentetek kártyák, szabályok magyartalanságán?

…hogy esetleg a helyesírástól fogtátok a fejeteket (például nem értettétek, ki a fenének jutott kötőjelet rakni az egyébként minden bizonnyal jó játék Carcassonne "Téli-kiadás" méretes betűkkel nyomtatott címébe)?

0 Tovább

Hétvégi apuka 45. - Hagyjuk nyerni?

Holnap, szenteste ajándékok, remélhetőleg társasjátékok is kerülnek a karácsonyfa alá. Ennek kapcsán inkább már nem konkrét játékokról írok, hanem arról a kérdésről, ami a játék kibontása után, a tábla felállítását követően, az első kockadobások megtörténtével, óvodás korú gyerekkel játszva még gyakran felbukkanhat a szülők fejében: hagyjuk nyerni vagy ne?

Tapasztalataim még korlátosak, de csaknem határozottan állíthatom, hogy egyértelmű válasz nem létezik erre a kérdésre.

4 Tovább

Hétvégi apuka 43-44. – Karácsony előtt

Eredetileg másról írtam volna ebben a cikkben, újabb játszásokról, de a kényszerszünet miatt az időzítés is megváltozott: azt gondolom, bő egy héttel karácsony előtt, advent harmadik vasárnapján a legjobb az lesz, ha a vásárlást az utolsó hétre halasztóknak (és azoknak, akik megvárják, hogy vajon lesz-e december 22.) még esetleg némi praktikus információval szolgálhatok. Így aztán egyrészt összefoglalom, idén és mostanában mit szoktunk játszani a fiammal, aki az év elején három éves és négy hónapos volt, most pedig négy éves és három hónapos, másrészt leírom, hogy miként választottuk ki, hogy mit kérjünk karácsonyra. Ezért aztán ez a bejegyzés hosszabb is lesz a szokásosnál, olyan, mintha egyszerre kettő lenne…

6 Tovább

Hétvégi apuka 42. – A szünetről

Nem, egyelőre nem a téli szünetről írok, bár remélhetőleg a karácsonyfa alatt akad majd társasjáték bőven, amelyekkel el lehet majd ütni a szünet mínusz sokfokos, gyereket ki nem engedős napjain az időt, hanem inkább a hétvégi apuka rovat elmúlt pár heti, előre be nem jelentett szüneteltetéséről. Nem jelentettem be előre, mert magam sem számítottam rá.

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek