Csaknem elmaradt a heti magyar nyelvű olvasnivalókat kínálgató linkajánló, mert ezen a héten, az év végi hajrában a társasbloggerek nem nagyon tettek ki magukért (röpke megtorpanás még nálunk is érezhető volt), de azért hogy ne maradjatok teljesen olvasnivaló nélkül erre a hétre sem, mégis összegyűjtögettem szorgos Hive-méhecske módjára pár ismertetőt.

  • Nyakunkon a karácsony, vagyis gyerekjátékok ismertetésétől hangos a világháló és annak magyar szála is. A Gyerekszoba oly sok gyerekjáték-ötletet sorol fel pár nap alatt oly sok cikkben, hogy ezeket inkább nem is egyenként linkelem, hanem inkább megadom a blog linkjét, és minden ötletre váró szülő nézzen körül ott.
  • Gyerekjáték-leírások találhatók itt is, szakértői véleménnyel körítve. A fenti játékok kiadója kellőképpen nyomul a fenti oldalon, hiszen még egy cikkben javasolják a Kerekítő kukucska társasjátékot óvodásoknak itt.
  • Kooperatív kergetőzés Bram Stoker világában: Magócs Dávid kritikája a Drakula Dühe című társasjátékról itt.
  • Sili Gábor a Bang! társasjáték PC-verzióját ismerteti itt.
  • Olvasnivaló nagyjából ennyi akadt, de azért találhatunk még ötperces videóbemutatót a Games Dayről itt.
  • És ha már videó, itt olvashatunk a Torpedó alapján készülő 2012-es filmről és láthatjuk szuperlátványos előzetesét. Persze az előzetest látva erős a gyanúm, hogy az űrlények kontra emberek tematikájú filmnek sokkal inkább az a Torpedót csak mechanizmus-elemként (és persze címében) alkalmazó Battleship Galaxies: The Saturn Offensive képezte az alapját, amelyet olyan nagyágyúk terveztek a Torpedó jogait birtokló Hasbro számára, mint Colby Dauch (Summoner Wars), Jerry Hawthorne és Craig Van Ness (HeroScape Master Set, illetve utóbbi nevéhez fűződik a Rizikó izgalmas felújítása, a Risk 2210 A.D. is). Vagy inkább a filmhez készült a társasjáték? Az is lehet. A link megadása óta viszont már olyan sokat írtam, hogy inkább megismétlem: itt lehet megnézni az előzetest.

 Olvasnivalóban és társasozásban gazdagabb hetet mindenkinek!