Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tarolt a Dominant Species és a 7 csoda, új megjelenések, új magyar fejlesztő - Keddi társasjátékhírek

Kísérleti alapon elindítjuk, aztán visszajelzéseitek alapján fejlesztjük heti társasjátékhír-rovatunkat. Jó? Akkor nekivágunk.

Lássuk, mi történt az elmúlt héten!

0 Tovább

Funfair - Vidámpark a dobozban

Egyik kedvenc német játékkiadóm az Eggertspiele, hiszen csúcsminőségben jelentetnek meg olyan nagyszerű játékokat, mint a Cuba, a Gran Cru és a Power Struggle. Már 15 éve vannak a piacon, ezért egy jubileumi játékkal rukkoltak elő, a legjobb tervezőik dolgoztak össze a Funfair-ben, hogy elrepítsenek minket a vidámparkok forgatagába!

Egy egyedülálló társasjáték antológiával állunk szemben, ugyanis a Funfair nyolc mini játékot tartalmaz, amiből minden partiban csak négy kerül sorra. Vannak ügyességi játékok, mint az Erő-mérő, ahol dobókockákból próbálunk tornyot építeni a megfelelő szabályok szerint, és a Játék-maró karom, amiben a játékosok az áhított kincset próbálják megszerezni a másik kezét mozgatva. Néha csapatokat is kell alkotnunk, a hullámvasúton egyszerre kell jobbra-balra hajolgatva sikítanunk a képzeletbeli kocsiban, a Jövendőmondónál megpróbáljuk becsapni egymást jóslatainkkal, és igyekszünk a Hajóhintán nem kidobni a taccsot. Őrült, pörgős, vicces küldetések teszik igazi parti játékká a Funfairt, hiszen a mások és saját bénázásain nehéz nem nevetni, amikor mindenki őrült iramban dobálja a kockáit a Lóversenyben vagy sikít fel egyszerre a Szellemvasút rémisztő kártyáira. Kiváló hangulatteremtő, ráadásul külön érdekessége a dolognak, hogy még csak nem is feltétlenül az nyeri meg a játékot, akinek a legtöbb pontja van a célba érve, hanem akinek a sorsjegyét kihúzzák az utolsó feladatban, így lett nálunk is szó szerint az utolsóból az első.

Akik ismerik az Eggertspiele játékait, és akik csak egy őrült parti játékra vágynak mind örömüket fogják lelni a legkiválóbb játéktervezők közös projectjében, ami viccet csinál mindenből és mindenkiből a társasjátékok vidámparkjában.

A képeket Lacxox készítette

0 Tovább

Hétvégi apuka 1. – A kezdetek

Kísérleti, remélhetőleg hosszú jövő előtt álló, vasárnaponként jelentkező rovatomban arról igyekszem beszámolni, miként, miket szoktunk játszani a gyerekeimmel, különösen társasjáték-vonalon, egyelőre főként a fiammal. Ezúttal azt írom le, miként kezdődött az egész.

Valamikor karácsony tájt, 2 éves, 4 hónapos korában ébredhetett rá Miska arra, hogy Apa szekrénye tele van játékokkal, amelyeket ugyan nem igazán ért, de annál izgalmasabbak. Jó, jó, korábban is előfordult, hogy például nyaraláson alig tudtam visszaszerezni tőle a különféle játéktartozékokat,

0 Tovább

2. Társasjáték Triatlon

Egyre több társasjáték versenyt rendeznek már Magyarországon is, legközelebb a Zöld klubban mérettethetjük meg magunkat a 2. Társasjátékos Triatlonon! A képlet egyszerű három kiváló játék: 7 Wonders, Qwirkle és Wizard, aki mindegyikből játszik egy partit december 17.-én a Társasjátékos Klubban, az eséllyel száll harcba az értékes sikerjátékokért. A verseny teljes kiírását itt olvashatjátok, jelentkezzetek, csak a játék kedvéért!

0 Tovább

Csörgőkígyót a gyereknek!

Igen, minden kisgyerekes anyában legalább egyszer-kétszer felmerül a vágy, hogy komoly kárt tegyen kibírhatatlan gyermekében, de ezúttal nem erre próbálok kreatív megoldást kínálni - csupán arra, miként kössük le izgalmas játékkal a kölyköket. Mert erre a célra a Rattlesnake remekül megfelel.

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek