Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az év játékai gyakorlott, kezdő társasjátékozóknak - és gyerekeknek

Németországban hétfőn kihirdették társasjátékozás legfontosabb, példányszámot leginkább növelő díja, a német Év játéka-díj, a Spiel des Jahres nyertesét. Egyúttal a gyakorlottabb játékosoknak szóló Kennerspiel des Jahres díjazottját is megnevezték. És ha már erről írok, akkor megkésett beszámolómban gyorsan pótolnom kell a gyerekjáték-díj, a valamivel korábban kihirdetett Kinderspiel des Jahres nyertesének megnevezését is, ha már ez a blog az utóbbi időben afféle gyerekjáték-bloggá alakult.

0 Tovább

Magyar Társasjátékdíj 2013

Kihirdették ma délután az immár negyedszer odaítélt Magyar Társasjátékdíj fődíjasát és különdíjasát. Ennek kapcsán írok egy keveset mindegyik jelöltről.

De előbb még pár rövid gondolatot hozzáfűzök a díjhoz. A Magyar Társasjátékdíj, amint az a honlapján is olvasható, 2010-ben azzal a céllal alapult, hogy "megszólítsa a hétköznapi vásárlókat és játékos kedvű embereket, hogy iránymutatást nyújtson számukra, és játékválasztási tanácsokkal segítse a döntéseiket." "A Magyar Társasjátékdíj elsősorban a családi társasjáték kategóriában kívánja díjjal jutalmazni a játékokat. (…) Elsődleges szempont, hogy a díjazott vagy díjra jelölt játékoknak olyan játékosok számára kell értékesnek lennie, akiknek nem mindennapos tevékenységük a társasjátékokkal való foglalatosság. A díjnak előnyben kell részesítenie azokat a társasjátékokat, amelyeknek egyszerű és könnyen értelmezhető szabályaik vannak, és játékidejük 30-60 perc."

Bár ezek tisztán lefektetett szabályok, az idei mezőny is mutatja, hogy nem is könnyű mindig megfelelni ezeknek. A társasjátékozást igazán komoly hobbinak tekintő pár száz (legjobb esetben pár ezer) hazai rajongó is valószínűleg nehezen tudja már elképzelni, milyen is az a játék, ami a kezdők számára is könnyen érthető.

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek