Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi apuka 82. – Rory legújabb sztorikockái

Amint ősszel megjelentek, rögtön le is csaptam a legújabb sztorikocka-készletekre. Nem csoda, hszen már hónapokkal korábban hallottam róluk, így a lehető leghamarabb szerettem volna kipróbálni őket. A korábbi sztorikocka-készletek ugyanis egyértelműen nagy sikert arattak. Írtam is az alapkészlettel való mesélésről itt, Miska meséjéről itt, a folytatásokról (Voyages és Actions) pedig itt.

0 Tovább

Hétvégi apuka 30. – Code Cracker

És még egy (talán egy ideig az utolsó) nyolcéves kortól ajánlott játék - rögtön hozzá is teszem, hogy Yahtzee-típusú kockadobálósdiról van szó, amely semmivel nem nehezebb vagy bonyolultabb az összehasonlítási alapul szolgáló mókánál, amelyet egyébként gyártója 6 éves kortól javasol játszásra. (Érdekesség, hogy az animációs filmes témával, másik kiadó által gyártott változat, az Igor: The Monster Making Game dobozán már 7+ szerepel, az is valószínűleg a horrortéma miatt.) Szóval a Code Cracker valójában már 6 éves kortól ajánlható játék, de hogyan is játsszuk mindezt egy három és háromnegyed évessel?

0 Tovább

Hétvégi apuka 27. - Vegas

A következő nyolcéves kortól ajánlott játék, ami otthon előkerült, egyben az Év játéka (Spiel des Jahres) díj három jelöljtének egyike is. Kíváncsiságból vettem meg, még mielőtt jelölték volna, kedvelvén a kockajátékokat, az adott játéksorozatot (a Ravensburger kiadó gyakorlottabb játékosokat célzó Alea sorozata közepes dobozú játékainak 8-as számot viselő példányáról van szó) és a tervezőt, Rüdiger Dornt is, akinek ez az egyik legújabb játéka (februárban jelent meg Nürnbergben), míg a legutóbb ismertetett Space Walk az egyik legrégebbije (még a múlt évezredből).

Nem kis meglepetést okozott, hogy a Vegas gyakorlatilag a fent említett korai zsengénél is könnyedebb, egyszerűbb (sőt olyan egyszerű, hogy a gyakorlottabb játékosok egy része fitymálóan meg is jegyezte, hogy a közepes minőségű, fiókban heverő játékterveik is komolyabbak és jobbak ennél). Barátokkal, ismerősökkel való játék során persze kiderült, hogy amilyen rém egyszerű valóban a játék, annyira élvezetes, szórakoztató is; hogy miért, az rejtély, de valahogyan működik; csak Dorn tudhatja a titkot (más játékával is ért már el ilyen furcsa hatást).

0 Tovább

Spiel Mini

Nem tudtam nem büszkeséggel észrevenni egy budapesti boltban a Spiel Mini új, második kiadását, amely már játékszabályokat is tartalmaz…

0 Tovább

Csörgőkígyót a gyereknek!

Igen, minden kisgyerekes anyában legalább egyszer-kétszer felmerül a vágy, hogy komoly kárt tegyen kibírhatatlan gyermekében, de ezúttal nem erre próbálok kreatív megoldást kínálni - csupán arra, miként kössük le izgalmas játékkal a kölyköket. Mert erre a célra a Rattlesnake remekül megfelel.

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek