Igen, minden kisgyerekes anyában legalább egyszer-kétszer felmerül a vágy, hogy komoly kárt tegyen kibírhatatlan gyermekében, de ezúttal nem erre próbálok kreatív megoldást kínálni - csupán arra, miként kössük le izgalmas játékkal a kölyköket. Mert erre a célra a Rattlesnake remekül megfelel.

A Rattlesnake, vagyis Csörgőkígyó pár perc alatt játszható, ügyességet és szerencsét kombináló kis játék, jó móka, amely, mint sok más gyerektársas, kihasználja a mágnes csodáját. Itt konkrétan 12 darab mágnes-„kígyótojást” osztunk szét a játék elején a játékosok között, és a cél az, hogy ezektől elsőként sikerüljön megszabadulni. Ehhez az a játékos, aki éppen sorra kerül, dob egy dobókockával, hogy meghatározza, a táblán kanyargó-kuszálkodó kígyók közül melyikre kellene rátennie valahová a tojást.

A nehézség és a játék lényege itt van: a mágnesek nemcsak hogy könnyen elgurulnak, de baromi erősek – közel tízcentis távolságból is egymáshoz ugranak, márpedig ez az, amit mindenképp szeretnénk elkerülni. Akinél ugyanis egymáshoz ugrik egy vagy több mágnes, az ezeket kénytelen felvenni magához…

Ahogy az sejthető, a legjobban az jár, aki előtt összeugrottak a mágnesek, így a játék tényleg pár perc alatt véget ér – de mielőtt bosszankodni kezdenénk, már kezdődhet is a visszavágó.

És ami azt illeti, igaz, hogy komolyabb stratégiát nélkülöző gyerektársasról van szó, azért mi még felnőttként is eljátszogattunk vagy negyed órán át a RattleSnake-kel, újabb és újabb menetet követelve…