Általában többé-kevésbé időrendben haladok ebben a rovatban és írni is írok bőven, de most gyereknap van, és ebből az alkalomból inkább egy képekkel teletűzdelt rövid beszámoló következik a tegnapi napról, amely egyben némileg programajánlóként is felfogható, hiszen a Kaland-vár Játékkiállítás és Vásár ma és holnap egész nap várja még látogatóit.

Persze mindez elsősorban nem a helyszínen felbukkanó Darth Vader miatt érdekes számunkra, hanem a helyben kipróbálható és/vagy vásárolható játékok miatt. Miska rá is kattant például arra a Hugó Hami-féle békás játékra, amelyet karácsonyra golyók nélkül sikerült megkapnia. Némi kiscsoportos ovis önzőzés is rájött, így egyedül rendezgette a golyókat és kapdosta be őket a békákkal.

Számomra még izgalmasabb volt a pár klasszikus társasjáték, amelynek fából faragott, szép verziója kipróbálható - inkább nagyobbak számára.

Érdekes ugyanezen a helyen az a néhány hatalmas "lyukas labirintus" is, amilyet Miska már a telefonomon szokott játszani, itt viszont a méretek miatt rögtön kooperatív ügyességi társasjáték válik belőlük. Egészen ügyesek voltunk!

A kipróbálható társasjátékok többsége azonban valamivel nagyobbaknak való; bár megpróbáltam elmagyarázni a malom szabályait, azt is szívesebben játszotta volna úgy, hogy először mindenki felpakolja az összes figuráját a táblára. Sajnos a korábbi kiállítások képein látott Csupa csupasz tyúkeszű megaverzió (ahol a gyerekek lépdesnek tyúkok helyett) nem képviseltette magát ezúttal a helyszínen. Annál sikeresebbek voltaka kreatív építőjétékok, amiket már a húgával együtt próbálgathatott...

... így végül efféle dobozokkal a kezünkben távoztunk a helyszínről.

A kiállítás társasjátékok terén sajnos alulmúlta az egyébként nem túl magas elvárásaimat (legalább a nagyobb magyar kiadók igazán mind szerepelhetnének), de azt kell, hogy mondjam, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, nem utolsósorban a környékre települő enni-, innivalóárusok és légvárcsúszdások tevékenységének is köszönhetően...

(A rovatban legközelebb már tényleg visszatérünk a társasjátékokra...)