Lássuk, mi történt az elmúlt héten a társasjátékok világában! 

  • Akik gyerekként kedvelték a Kombi-kolor című, színcsereberélős játékot és azóta is szeretnék újra megtalálni, most örülhetnek: a Gryphon Games újra kiadja Sid Sackson 1967-es Bazaar című játékát, amelynek játékmenetét a nyolcvanas években sok más társassal egyetemben a Novoplast lenyúlta. A Bazaar heteken belül megérkezik a boltok polcaira, valószínűleg itthon is. Ami a játék kinézetét illeti, a doboz hátulja magáért beszél.

  • A Gryphontól érkezik a színkeverős-festegetős témájú Pastiche nemzetköz kiadása, amely a korábbi kiadásokban szereplőeken kívül 14 új festménykártyát, továbá a fölösleges, de látványos tartozékainak tárházát bővítendő, a megvásárolható festméynekhez festőállványokat is tartalmaz.
  • Michael Schacht (Zooloretto) online játékos oldalán idén már a hatodik új táblát publikálta China című, egyszerű, de trükkös táblás stratégiai játékához, amely immár Japán térképén is játszható  itt.
  • Ami a jövőt illeti, a Galaxy Trucker: Another Big Expansion kiadása tovább csúszik, és jelenleg 2012 elejére várható. A 2012-es nürnbergi játékvásár egyik első fecskéjeként a Kosmos jelentkezik a Grill Party című játék híreivel (tervezők: Jordi Gené és Gregorio Morales). A játékban 20 kártya határozza meg, milyen legyen a grillvacsorán az ételek aránya (ne legyen hal, virsliből mindennél több legyen stb.), és fából készült jelölők szimbolizálják az említett ételeket. Amikor sorra kerülünk, cserélhetünk tokent középről vagy másik játékossal, majd kijátszhatjuk azokat a kártyákat, amelyek feltétele teljesült – a cél megszabadulni az összes laptól.
  • A pakliépítés nagy divat, így az efféle játékok semmit nem kerülhetnek el a World of Warcraft: Clash of Champions Mike Donais, Matt Hyra és Paul Sottosanti játéka, amely 2012 második negyedévében várható.
  • A Defenders of the Realms kártyajáték (Battlefields) pedig 2 – 4 személyes játék, amelyben a sötét nagyúr és a hősök harcolnak a birodalom helyszíneinek uralmáért.
  • Programajánló: szombaton reggeltől az Árpád Gimnázium játékszakköre megrendezi VI. Társasjáték határok nélkül versenyét. Részletek és egyéb tudnivalók itt
  • Mivel szintén most hétvégén lesz, érdemesnek találom még egyszer megemlíteni a Mensa HungarIQa társasjátékos fesztiválját a Köki terminálban. A Qwirkle, Wizard, Dominion, Pentago és Offboard versenyekre itt lehet jelentkezni.

Hírekkel legközelebb jövő kedden jelentkezem, csütörtökön pedig olvasnivalóval szolgálok az immár egyhetes hagyománynak megfelelően.