Európában, és az egész világon is egyre nagyobb kultúrája van a társasjátékozásnak, egymást érik a vásárok, versenyek, és rendezvények, viszont sok helyen – köztük Magyarországon – a cél még mindig az, hogy megismertessük az emberekkel, hogy a társasozás már régóta nem a vasárnapi ebéd után vívott végeérhetetlen és kapzsi ingatlankereskedelmi Monopoly-t, vagy a céges karácsonyi bulik kihagyhatatlan Activity-zését jelenti. Hogy fölvegyük a versenyt, a magyar társasjátékos életnek is szerveződnie és aktivizálódnia kell, szerencsére az utóbbi évek törekvései, mind ebbe az irányba mutatnak, és idén először, december első hétvégéjén (dec 1-2.) – filmes, könyves és színházi mintára – kerül megszervezésre a Játékok Ünnepe.

A rendezvény középpontját az idén debütáló Társasjátékos Olympia adja, aminek döntőit a Corvin Művelődési Házban követhetjük figyelemmel, emellett azonban az Ünnep elsődleges célközönsége a társasozással még csak ismerkedők, akik számtalan játékot megtanulhatnak és kipróbálhatnak. Az Olympia mellett más kezdő és haladó játékosok is megmérettethetik magukat, játék bemutatókon vehetnek részt, nézelődhetnek és válogathatnak a játékvásár színes forgatagában, ráadásul a tombolán a szerencsénket is próbára tehetjük.

Mindenhonnan azt halljuk, hogy a mai elektronikával átszőtt kommunikációs világban egyre jobban háttérbe szorulnak az igazi emberi kapcsolatok. A közösségi médiák idejében érdekes módon sokkal kevésbé figyelünk oda a környezetünkre, a barátainkra és a családunkra. A szülők egyre kevesebbet játszanak a gyerekeikkel, kevesebb alkalom jut a baráti összejövetelekre, amikor mindenki tudja, hogy erre van a legnagyobb szükségünk. Itt az alkalom, hogy változtassunk ezen, és bizonyítsuk, hogy a játék nem csak a gyerekszobák kelléke, hanem egy generációkon átívelő közösség építő program! Mindenkit szeretettel várunk a Játékok Ünnepére, ahol a nagyszerűnek ígérkező programok mellett a Játszma blog íróival – azaz velünk, Lacxox-szal és Hegerobin-nal - is találkozhattok, ha nyitott szemmel jártok. Hogy ismertek meg minket? Annyit segítek: játszani fogunk!

Helyszín:

Corvin Muvelodési Ház, 1165 Budapest Hunyadvár utca 43/b

Belépodíj: 1000 Ft, amely a játékvásáron felhasználható utalvány is egyben.

Megközelítés: Az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található.