Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi apuka 82. – Rory legújabb sztorikockái

Amint ősszel megjelentek, rögtön le is csaptam a legújabb sztorikocka-készletekre. Nem csoda, hszen már hónapokkal korábban hallottam róluk, így a lehető leghamarabb szerettem volna kipróbálni őket. A korábbi sztorikocka-készletek ugyanis egyértelműen nagy sikert arattak. Írtam is az alapkészlettel való mesélésről itt, Miska meséjéről itt, a folytatásokról (Voyages és Actions) pedig itt.

0 Tovább

Hétvégi apuka 81. – King Arthur: The Card Game

Időről időre előfordul, hogy egy-egy olyan társasjáték is előkerül ebben a blogban, amely jelenleg Magyarországon nem kapható. Ám - bár sokan szeretik afféle ajánlónak tekinteni mindazt, amit ide írok - nem győzöm hangsúlyozni, hogy a játékokat mindig a gyerekek ízlésére kell szabni, így semmi garancia nincs arra, hogy ami Miskának vagy Borcsának tetszik, az az olvasók gyerekeinél is sikert arat majd. Továbbá azokról a játékokról, amelyeket fontos lépcsőnek érzek a gyerekeim társasjátékos "nevelésében", akkor is írnom kell, ha ezzel időnként nem nyújtok sok segítséget a szülőknek. Bocsi.

0 Tovább

Hétvégi apuka 80. - Egy kis logika

Az év első bejegyzésében a szokásostól eltérően nem társasjátékokról, hanem egyszemélyes logikaiakról fogok írni - de mindenkit megnyugtatok, a jövő héttől visszatérünk a szokott temaitkára. Most azonban Miska névnapjánál, szeptember végén járunk, amikor is logikai játékot kapott tőlünk. Aztán nemrégiben kiderült, hogy az oviban is népszerűvé vált egy hasonló, ebből a fajtából. No, az alábbiakban ezekről lesz szó.

0 Tovább

Hétvégi apuka 79. – Adni jó!

Szeretet ünnepe ide vagy oda, gyerekkoromban a karácsony a család találkozásán kívül elsősorban természetesen az ajándékokról szólt, azokról, amiket kaptam, naná! És bár gyakran hallottam, hogy jobb adni, mint kapni, ezt a szép eszményt a huszonéves koromig biztosan nem tudtam magaménak érezni. Végül, legkésőbb akkor, amikor gyerekeim lettek, igazán sikerült ráérezni a dolog ízére. Jelen cikk karácsonyi tanulsága sem más: jobb adni, mint kapni. De hogyan értsük ezt a gyerekekkel való társasjátékozásban?

0 Tovább

Hétvégi apuka 78. - Mit vegyek karácsonyra?

Így, karácsony előtt, ajánlót akartam írni óvodásoknak való társasjátékokról, de ez még úgy is nehéz, hogy a gyerekeim kedvenc játékait jó szívvel ajánlhatom. Először azért megpróbálkozom ezzel, majd leírom, hogy karácsonyra melyik játékok megvásárlásán gondolkodom. (A cikk első felében ezért, a szokásostól eltérően, a linkek a játékok itt megjelent bemutatóira mutatnak, hogy segítsek azoknak, akik többet szeretnének megtudni ezekről.)

0 Tovább

játszma

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek